Administratieve nasleep

Na een uitvaart lijkt de wereld min of meer tot stilstand te zijn gekomen. De intense dagen rond het overlijden en het voorbereiden van de uitvaart maken plaats voor een tijd van leegte. Hierin ontstaat ruimte voor de rouw.

Tijdens deze periode wordt echter ook zichtbaar dat er nog praktische zaken moeten worden geregeld. De administratieve nasleep van een overlijden is erg pittig als je een emotioneel zware tijd doormaakt.

Daarnaast is het mogelijk dat je zaken moet afhandelen waar je nog niet eerder mee te maken hebt gehad, bijvoorbeeld doordat je overleden partner zich altijd bezig hield met de administratie en de financiën.  

Spullen uitzoeken

Na verloop van tijd komt er vaak nog een moment waarop de spullen van een overleden dierbare moeten worden uitgezocht en opgeruimd. Dit is een erg intensieve en emotionele bezigheid die overigens een belangrijke rol speelt in het rouwproces.

Het is zeer waardevol als iemand je bij kan staan om het overzicht op deze praktische en emotioneel belastende zaken te behouden. Hiermee wordt de kans op een ‘gezonde’ rouw aanmerkelijk vergroot.

Vierkracht kan hulp bieden bij zowel de financiële en administratieve taken als bij het uitzoeken en opruimen van spullen.

Rianne Markwat heeft ruim 20 jaar ervaring in de administratieve dienstverlening. Daarnaast is ze zorgvrijwilliger geweest in het hospice in Goes. Rianne heeft de opleiding tot uitvaartbegeleider en ‘Begeleiding bij depressie en rouw’ afgerond en vervult een ondersteunende rol bij veel uitvaarten. Hierdoor is het haar opgevallen dat er ook behoefte is aan praktische ondersteuning ná de uitvaart. Inmiddels is Rianne haar eigen onderneming gestart: ‘Rianne Markwat Ondersteuning tijdens en na de uitvaart‘.

Rianne helpt je om overzicht te krijgen in administratieve en financiële zaken. Dit doet zij op een eenvoudige, praktische manier. Met een luisterend oor en een open hart, zonder tijdsdruk. 

Ook bij het uitzoeken en opruimen van de spullen van de overledene kan Rianne je bijstaan. Ze helpt je niet alleen met de praktische werkzaamheden, maar biedt je tevens de tijd om ondertussen te rouwen, te praten en te rusten.