Hoe geef je weer kleur aan je toekomst?

Verlies en rouw worden vaak geassocieerd met het ontbreken van licht. Het is een donkere periode in je leven. In letterlijke zin is licht een levensbehoefte omdat er zonder licht geen leven op aarde mogelijk is, maar ook figuurlijk hebben we licht nodig in ons leven.

Het zonlicht dat we als wit licht ervaren, bestaat eigenlijk uit de kleuren van de regenboog. Deze kleuren worden zichtbaar op het moment dat het licht wordt afgebogen of gebroken. Welke kleur er verschijnt is afhankelijk van de frequentie en de golflengte van de ‘trilling’. Kleuren zijn energie, ze zijn ontstaan uit licht en vormen een onlosmakelijk onderdeel van ons bestaan.

Kleur is universeel en is als een taal. We zijn immers altijd omringd door kleuren. Zonder dat we ons dat realiseren, gebruikt ons onderbewustzijn dit prachtige middel om onze diepste gedachten en gevoelens te uiten. Kleuren kunnen onze emoties weergeven, maar ze kunnen deze ook beïnvloeden.

De taal en de kracht van kleur

Juist in een moeilijke tijd van verlies en rouw kan kleur je ondersteunen in het verwerken van je verdriet. Kleuren hebben een helende werking en kunnen je innerlijke rust geven.

De kleuren die je draagt weerspiegelen je emoties. Daarnaast geven ze een boodschap af aan de mensen om je heen. 

De relatie tussen kleuren en gedrag is een bewezen manier om je leven weer in balans te brengen. Het is een eenvoudige maar erg krachtige wijze om inzicht in jezelf en in anderen te krijgen. 

Vierkracht biedt je door middel van ‘de Taal en de Kracht van Kleur’ inzicht in de betekenis van kleur en hoe je kleuren voor je kunt laten werken.  

Wilma van der Does is gespecialiseerd in de psychologie van kleuren. Als kleurentolk vertaalt zij jouw kleurkeuzes, waardoor je gaat begrijpen wat zich op een dieper niveau in je afspeelt.

Wilma laat je ook zien hoe je kleuren kunt inzetten als hulpmiddel tijdens je rouwproces. Ze geeft je advies over de kleuren die je kunt gebruiken om lichamelijk en mentaal in balans te komen.